IMG_1431

Mijn naam is Renders Wout en ik ben geboren in 1983. Ik ben dus nog een jong persoon maar heb toch al veel ervaring in de sociale sector en de hulpverlening. Ik heb het diploma Bijzondere Jeugdzorg en het diploma ‘Gegradueerde in de Orthopedagogie’ behaald. Ook heb ik diverse opleidingen gevolgd in binnen en buitenland zoals motivationele gespreksvoering, Internationaal Sherborne certificaat, Creatieve methodieken binnen internationaal jeugdwerk in Lithouwen, opleiding Integrale coaching.

Verder kies ik er heel bewust voor om op een zo gezond mogelijke manier in het leven te staan. Ik ben ervaringsdeskundige en sinds 2004 vrij van verschillende soorten illegale drugs. Sinds 2014 drink ik ook bewust geen alcohol meer. Hierdoor weet ik als geen ander hoe het voelt om afhankelijk te zijn van legale en illegale drugs die je bewustzijn bëinvloeden maar ook hoe je vrij en gelukkig door het leven kan gaan zonder deze middelen te gebruiken of te misbruiken.

DSCN0001 (2)

IMG_1338

Ik ben reeds vanaf het begin van mijn loopbaan tewerkgesteld in de sociale sector. De eerste 2 jaren van mijn loopbaan was ik werkzaam in de sector voor personen met een fysieke – en/of mentale beperking. Nadien heb ik enkele jaren gewerkt met jongeren met een autismespectrumstoornis en gedragsproblemen.

De laatste jaren ben ik tewerkgesteld geweest in ‘De Sleutel’ als ervaringsdeskundige waar ik aan drughulpverlening deed voor minderjarigen met een illegale drugsverslaving. Momenteel ben ik tewerkgesteld in de gemeenschapinstelling De Zande te Ruiselede waar ik jongeren begeleid die geplaatst zijn door de jeugdrechter. Verder geef ik ook nog op regelmatige basis drugspreventie - en vorming aan jongeren bij de organisatie Circant Vzw en geef ik lezingen en advies op vlak van drugpreventie - en behandeling aan begeleiders en kaderleden in verschillende organisaties en scholen.

SDC10473

DSC00764

Een grote passie van mij en iets waar ik me heel verbonden mee voel is natuur en adventure! Ik ben ook meer dan 10 jaar actief geweest als vrijwilliger en monitor bij Jap Vzw. Dit is een organisatie die Adventure projecten in binnen - en buitenland organiseert voor maatschappelijk kwetsbare jongeren die ‘Out’ staan in de maatschappij en hierdoor minder kansen krijgen. In de loop der jaren heb ik mezelf binnen de organisatie opgewerkt naar de functie van gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de organisatie.